گزارش تصویری از نمايشگاه انفرادی آثار هنرمند گرامی آنيتا اشرفى با عنوان ريشههای من در گالری کاما
.......
.......
به گزارش سایت آثار هنرمندان ایران « عزیزی هنر »، نمايشگاه انفرادی آثار هنرمند گرامی آنيتا اشرفى، با عنوان «ريشههای من» و با الهام از فرش و کالیگرافی ایرانی، در روز جمعه 29 بهمن ماه 1400 در گالری کاما، گشایش یافت.
مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور اساتید و هنرمندان : رسول مرادی، عین الدین صادق زاده، محمدمهدی فدوی، رضا حسینی، شمس الله ساعدی، امیرشاهرخ فریوسفی، علی جزایری، داوود نیکنام، محمد حمزه ای، شهرام امیری، سعید نقاشیان، حسین نوروزی، کیارش یعقوبی، بابرد یزدانی و ربابه حسین پور، برگزار شد.
.....
استاد تورج ژوله نویسنده و پژوهشگر فرش دستباف ایران در خصوص آثار این نمایشگاه چنین بیان کرده اند:
ذوق آزمایی درحوزه های مختلف هنر وخلقِ نوآورانه، ویژگی جدایی ناپذیرهنرمندانی است که هیجان و شیفتگی به هنردرآنان خاموش نمی گردد. فرش دستباف ایران نیزدرشاخه های مختلف، اعم ازگره بافته یا تخت باف، همواره میدان چنین ابتکاراتی برای هنرمندان این حوزه بوده وهست. ازطرح و رنگ تا فنون بافت وابعاد، همگی دستمایۀ ذوق آزمایی های متعددی بوده است که می توان مصدایق بسیاری درطول تاریخ برای آن برشمرد.
دراین میان، شاهد حضورهنرمندانی ازعرصۀ هنرهای تجسمی همچون نقاشی و نگارگری بوده ایم که به این میدان وارد و ذوق خود را در راستای پدیدآوریِ چهرمانی متفاوت ازفرش ایرانی به کارگرفته اند.
آرتور آپم پوپ سال ها قبل و هنگام تفحص در نقشه های فرش ایران، به نظام چند لایه بودن برخی از آنها اشاره داشت و در تحلیل برخی از قالی ها به وضوح به این موضوع اشاره نموده است.
آنیتا اشرفی، از نسل هنرمندانی است که نمی دانم خواسته یا ناخواسته، تحت تأثیر همین حقیقت نهفته در نقشه های فرش ایران، دست به کارِخلق و ارایه آثاری گردیده که اُسلوب آن متأثر از همان نظام چند لایه ای در نقشه های قالی است. به دیگر سخن، او با افزودن بر لایه های دو تا سه گانۀ برخی از نقشه های قالی و حتی گلیم اسباب خلق تابلوهایی را فراهم نموده که چشم نوازی دیگری برای فرش ایران به همراه داشته است. با این تفاوت که در آغاز، تابلوهای او بر چارچوبی خلق گردید که قالی و گلیم های کهنه و مستعمل، بوم آن بود و قلم بر سطوح ساییدۀ چنین بافته هایی به گردش و حرکت در می آمد. در مرحله بعد، او بوم خود را منسوجی شبیه به قالی و گلیم انتخاب نمود و شاید از این تغییر، چشم نوازی دیگری را برای نقشه های فرش ایران هدف قرار داده است. آثار جدید او با غلبۀ چنین تغییری است و باید منتظر نگاه مخاطبان بود تا عرصه های جدید ذوق آزمایی آنیتا اشرفی را به بوتۀ نقد و چالش بگذارند. به نظرمی رسد، قلم او درآینده، بوم های دیگری را تجربه خواهد کرد تا زوایایی جدید توأم با حظ بیشتر از نقشه های فرش ایران را در برابر دیدگان مخاطب هنردوست قرار دهد.
بی صبرانه منتظرآنیم.
تورج ژوله
.......
نمایشگاه تا چهارشنبه ۴ اسفند ماه دایر می باشد و علاقمندان میتوانند از ساعت ۱۳ الی ۱۹ از این آثار دیدن کنند.
نشانی: تهران، خیابان پاسداران، خیابان گلستان دهم، پلاک ۴۴، طبقه دوم، گالری کاما
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید